WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : LEBARKAN RUANG ENTRY DI BLOG

Views
*WASHED DENIM TEMPLATE ONLY*

0key, blog asal korang width dia ialah 760px  (entry & sidebar) so, kalau korang nak lebarkan, 
korang kene adjust due2 bahgian . mksodnye, korang kene ubah kelebaran ruang entry & lebar blog korang tuh :|  kalau tak, nnti dia gnggu sidebar korang . adeh, susahnye nak explain :/  takpela. korang pahamkan betul2 tuto kat bwh ni eh .

1. DASHBORD >> DESIGN >> EDIT HTML >> TICK EXPAND WIDGET

2. CTRL + F search code nih :

#content-wrapper {


3. Lepastuh, bawah dia , ada code mcm nih kan ?

width :760px

* korang tukar jadi 800 (:


4. CTRL + F search code nih pulak :

#main-wrapper {


5. lepastuh, bwah dia, korang nampak mcm neh kan ?


  margin-$startSide: 14px;
  width: 468px;


* tukar jadi 520* (:




6. cube preview dulu ! TOLONG PREVIEW ! sebb takut nnti dia tak sesuai dgn blog korang :/

7. jadi, baru save (;

THANKS FOR READING!