WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TIPS NAK BUAT SEGMEN / CONTEST

Views



 RAJIN PROMOTE


- Utk nk dptkan peserta yg join segmen/ contest korang, korang kene rajin promote . pegi blog ke blog, jemput join segmen / contest korang tu. mcm farah buat, frh pegi blog ke blog, tingglkan link segmen dekat chatbox :D penat, tapi berbaloi :D




 SPONSOR CONTEST


- Kalau nk ramai join contest yg korang buat, korang sediakanlah hadiah2 yg menarik :D kalo takda bajet, pandai2 la korang cri blogshop yg nak sponsor .mesti ada punya yg nak sponsor. korang kene sediakan hadiah2 yg best utk tarik org join contest korang tuh.. mcm farah, kalau nk join contest ke , ape ke, mesti tgok hadiah nye pe dulu . hehe :B kalo frh berminat , baru farah join.




 TERMA & SYARAT


- kalau buat contest  jgan la buat syarat2 yg susah2 . contohnye, kene tag 10 0rg . wahhh o.O gila tuh . haha. cukup memadai buat syarat yg simple. yg tidak membebankan org  . farah kalau nk join contest or segmen, tgok syarat,, kalau payah sgat, teros (X) .sbb frh malas nk buat susah2 xD hee. pemalas kan ? then, kalau nak buat syarat2 tu, make sure , syarat tuh lengkap & cukup . mksodnye, jgn la harini ckp syarat dia takpayah buat entri, , then, tetibe kene buat entri pulak *contoh* TETAPKAN syarat dgan betul. jgan ckp putar2 .




 BANNER CONTEST / SEGMEN


- Kalau boleh, buat la banner utk contest or segmen korang tu. bagi nampak menarik sikit kan ? :D kalau tak, kosong ja, banner pon takdak, nampak tak menarik . n mcm tak bersemangat je nk buat contest kan . bagi banner korang tuh kiut miut sikit .kalau tak reti buat comel2, mintak tolong kawan or blogger lain buatkan banner contest korang (:




  TEMPOH CONTEST


- Jangan terlalu lama . sebab farah ada jumpe sesetgah blogger buat contest  dri januari dan berakhir smpai disember . katanya, sebab terlalu sibuk . tapi bagi farah,  kalau sibuk sekali pun, minta janganlah terlalu lama. sebab farah harituh mula2 pon nk join, tapi bile tgok tarokh tutup smpai disember terus tak jadi -.- kenape ? sebab farah malas nak tunggu lame2 name pemenang diumumkan . smpai setahun ? tah hidup tah tidak lagi yek ? hoho . kalau nak buat contest memadai paling lame sebulan . kalau segmen, seminggu paling lame kot (: 3, 4 hari lagi bagus . 


THANKS FOR READING!

1 Comments:

Afiqah Nabilah said...

hahaha.suka ayat : 'tah hidup tah tidak lagi yek ?'

yg org tu buat lama2 apasal? sibuk gilerr ke? XD