WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

5 TIPS LUPAKAN SI 'DIA'

Views


Farah pandai tulis je :/ tapi, smpai sekarang , frah hanya boleh buat bberape je tips ni . tak semua (': hoho. yang boleh buat semua, try la :D lame2 lupe la EX korang tuh  (:

SELEPAS BREAK (:


  BUANG SEGALANYA -.-



- Buang segala mesej, gambar , atau ape2 yang mengingatkan korang dekat dia . kalau ada bende2 yang dia bagi dekat korang, such as teddy bear ke, bunga ke, hape ke, pape je lah, kalau taknak buang, korang simpan dalam kotak elok2 . n , make sure ! jgn gatai tgn nk bukak balik kotak tuh . yang paling pentng, delete semua mesej dri dia, coz if korang tak delete, tiap2 malam korang akan baca kan -_______- farah tau, haha . 



 JANGAN CONTACT DIA



- Kalau boleh, buat masa terdekat, jgn contact dia . sebab if korang cntact dia, korang akan  terus berharap pada dia. so, matikan telefon anda dan carilah ketenangan ! N, jgn juga cntact through fb . kalau boleh, remove je dia xD hoho. mcm farah buat -.- sebab farah tak boleh tgk dah dia . sbb nnti farah nangis T.T haha . kayy



  HENTIKAN DGAR LAGU 'AYANG2'



- Hentikan mendengar lagu2 jiwang dan cintan cintun buat sementara . sebab bila korang dgr lagu, korang akan ingat dia , kan :/ so, stop listening to love song. bila korang dgr lagu cintan ccintun, korang teringat kat dia n mesti korang nak melalak kan ? hoho.. i know (:


 CARI 'CRUSH' BARU




- Senang cerita, cari pengganti baru . Tapi, jgn memaksa diri n jgn hipokrit. cari la org yg betul2 korang suke . jgn terburu-buru. kau kapel dgn dia semata-mata nk lupekan ex kau . jangan jangan . tak baik oooo ~ Kalau nk senang, korang rapat dgn kwn2 korang . n , u wont feel lonely. Dalam masa yng sama, cari kwn baru yang boleh dgar semua mslah korang (:



 HABISKAN MASA DGN PERKARA2 LAIN .



- Korang habiskan la masa korang dgn bnde2 lain. dri pagi, sampai la korang tidur .  pagi2, korang pegi keje / sekolah . spend ur time tgahari study ,. petang, korang pegi la huga huga kat luar rumah .haha . what i mean is, petang , korang keluar la buat aktiviti2 ape dgn kwn2 korang. malam, buat kerja sekolah / tgok tv dan sebagainya. dah penat, korang tidur . kan senang ? -.- sibukkan diri korang dgn perkara2 yng berfaedah dri igat dia . sebab belun tntu dia ingat korang kan ? :/ so, jgn buang masa dok pk pasal dia .


JANGAN MENGHARAP  PADA ORNG YANG DAH TAK DE PERASAAN KAT KITA (':
JIKA BETUL DIA SAYANG KITA, DIA TAKKAN BIARKAN KITA PERGI (:




THANKS FOR READING!

1 Comments:

sue chumeyll said...

betol3x org dah x suke wat pe kenang .. . . saya sokong.. thanx dgan tips tu... maybe pat tlong sya skit2.. hurmmm....