WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

PENIPUAN DALAM BLOGGER

Views



JOM KITE TGOK PENIPUAN YG SELALU BERLAKU DLM DUNIA BLOG BERDASARKAN KAJIAN FARAH :D



  I DA FOLLOW U, FOLLOW BALEK YE .




- Isu polo molo lagi x) bile kite tgok dkat chatbox, dia kata ' I DA FOLLOW U, FOLLOW LA BALEK' . bila kita tgok dekat senarai follower , eh , takde pon nama dia ni . apa kes ?  Da la penipu, then, boleh pulak taktau malu suruh org follow balek -.-




 HAI , JOM SINGGAH BLOG SAYA 



- EH, ni apa kes pulak ? korang pena kene tak bile tekan nama dia kat chatbox, then , terus di link kan dekat iklan2 dorang -.- mcm taik kan ? opss.. kite punya ikhlas , baik2 nak singgah blog dia, dia tipu pegi link kan kat iklan dia. haish saba je la . eh, awak ingat duit yg awk dpt dri iklan2 yg kitorang klik tuh halal ke, bile buat dgn cara menipu ? ? sile terasa ye ,




 INI ENTRY SAYA :D

- JUST SAY NO KEPADA PEROMPAK DAN COPYCATS ! KAMI BENCI COPYCATS ! baiklah -.-   dekat blog mesti ada kes tiru meniru kan ? copy entry org tuh, org ni . tak salah sebenarnya nak copy apa2 yg berguna . just make sure minx izin dulu dari tuan blog. ataupun, korang creditkan la dekat tuan blog pada entry korang tu . jgan la buat muke no shame shame xD haha . jgan la buat org punya harta mcm korang punya kan ? susah sgt ke nak letak credit ? -.- buat mcm harta sendiri, itu tipu namanye.




  TIPU DALAM SEGMEN ATAU CONTEST



- tipu dlm segmen atau contest ? mcm mana tu ? usually kalau ada segmen atau contest, mesti kene buat entry kan ? tapi si penipu ni, dia nak buat kerja senang, dia pemalas, dia just tambah link jadi mcm link contest -.-

CONTOH :

budakomeygedikpemalas.blogspot.com >> budakomeygedik.blogspot.com/contestbudakgedik.html

erk -,- lebih kurang mcm tuh la.





JADI, BERHATI HATILAH DGN PENIPU INI . KARNA ANDA MUNGKIN MENJADI MANGSA SETRUSNYA ;D



THANKS FOR READING!

7 Comments:

AmirahSyafiqah ♥ said...

setuju sangat dengan farah

Si BuDaK KaChAk said...

slalu wat tak lyn klu org dok suro follow blk...mcm memakse je...kn??

cik nara omey said...

Betol sgt lah..sokong2

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

problem biasa la tu..hehe..boring je kalau blogger jenis macam tu masuk bw..

::WafaIrdina:: said...

setuju nge kamoo
bnyk da jdik kes cm2 kan :D

Salina said...

hehe..ada juga ye org macam ni..

salam perkenalan dari akak..

Anonymous said...

setuju sgtt pasal isu copycats tu .. x salah meniru .