WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

MEMERLUKAN NASIHAT T.T

Views


*PERSONAL ENTRY*

assalamualaikum (':

hai korang . apa khabar ? sihat ? k sekarang ni farah nk cerita yg farah rasa nak menangis . dah menangis byk kali da pun sebenarnya . kenapa nangis ? sebab farah rasa farah stress sangat masuk tahun ni . dari awal tahun, sampai la sekarng dan mungkin akan berterusan sampai bila pun xtau la .

sebab nya, tahun ni farah baru masuk fom 4, dan farah ambil aliran sains tulen . farah rasa farah stress sebab farah tak boleh bawak subjek2 yg berat2 mcm fizik , kimia dan matematik tambahan . yg paling farah down ialah matematik tambahan . 

so, memang susah nak paham la. farah kalau nk belajar matematik, memang kene ada cikgu yg betul2 boleh buat farah paham, kalau tak memang farah tak boleh belajar. n , for example, dis year farah dapat cikgu yg agak ... taktau la nak ckap mcm mana . 

susah nak dapat apa yg dia ajar. dan, dia ajar dgn lajunya -.- dah la frah nk bab2 matematik ni lembab sikit . lame2 , baru dapat. dan sekarang, dah masuk chapter 2.  chapter 1 pun farah tak paham dan tak lepas. mcm mna frah nk buat chapter 2 ? T.T n most clasmates farah memang tak paham apa yg cikgu tu ajar.

Yang menakutkan nak tanya cikgu tuh , sebab , bila kita tanya dia , dia tanya kita balek -.- memang susah la kan nak beljar mcm 2. farah rasa sekarang farah stress gile T.T bulan 3 nak ujian dar. n , farah rasa mye farah akan fail utk addmath . 

bila nak buat addmath je, farah akan menangis sebab tak paham T.T kat rumah je la. kat sekolah , kene tahan la kan walau nak menangis pun. the point is, farah perlukan cikgu yg boleh bagi farah paham betul2 sekarang nih T.T



THANKS FOR READING!

7 Comments:

nasyira said...

HEYY..
jangan sedih. cite farah ni memang sama dgn cite akak mse akak mule² masuk form4..
farah kena byk buat latihan.
dan kalau boleh, pergi tusyen...
itu mungkin membantu. inshaAllah (:

are_lin@yu said...

untuk farah:cuba farah tenangkan diri dulu k.dulu akak pun macam farah jugak..bukan saja add math,first time bljr math pun akak failed.besalah bila kepala kita serabut kita xdapat dikir dgn btl.bila dah tenang nti,cuba farah bljar pelan2,insyaAllah dapat.akak pernah failed math,tp spm akak dapat A1 sbbnya akak bgun blk dr kslpan dan try cari teknik2 utk mudah faham.add math xyh ckp lah mmg susah..hehe..tp akak yakin farah boleh.kita kna rjin usaha jgn putus asa..chaiyok farah!!!

nadia raf said...

farah akaq dulu pun sama gak cam farah
tapi farah jgn give up
kena selalu buat latihan
kalo bole amik tuisyen
x pun mintak kawan2 yg pndai subjek ni ajar kiter

selalu berdoa, supaya Allah swt permudahkan pae yg kite rasa susah

chill okey :)

~ FaRaH izzAtY ~ said...

@nasyira

akak, thanks (':
sedang dlm proses nak cri tusyen nih (':

~ FaRaH izzAtY ~ said...

@are_lin@yu

sob sob (': thanks kak . farah akan cuba perlahan2 .

~ FaRaH izzAtY ~ said...

@nadia raf

yup . nak tanya kwn dlm kelas pun, dorang pun tak paham ape cikgu ajar. frh try belajr pelan2 t (':

lily amani said...

farah nasib kita nak dekat sama . pertengahan tahun hari tu alhamdulillah saya semua subjek sians yg saya ambik semua lulus kecuali add math :'( dan teras math sebab cikgu saya bersalin then takde cikgu ganti langsung terukkan ? saya doakan awak dan saya berjaya ya sahabat never give up ! aminnn :')