WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : LETAK CHATBOX DI BLOGSKIN

Views

hai (: tadi ada kwn kite tnye mcm mne nak letk chatbox kat blogskin. then, frah juz ckp le frah taktau -,- tapi setelah dikaji, frah da reti buat . hew hew :D 

SEBELOM TUH, KORANG KENE DAFTAR >> CHATBOX 

TUTO NI AGAK PENING NAK BUAT, SO, TA PAHAM, TANYE K (




1. DASHBORD>> TEMPLATE >> CTRL + F search title sidebar korang yg ada kat blog dulu..korang search title yg korang nak letak chatbox kat bawah die.




example :



CTRL + F search HELLO PEEPS . paham ?


2. then, korang tgok contoh code di bawah. korang cri <div>  kat bawah code2 title korang tuh 


<div> yg pling dekat k (:

3. then. bawah <div> tuh, korang paste code nih :

<div class="title2">SHOUT HERE</div><div style="background: url('URL BACKGROUND') repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #000000; border-top-left-radius: 25px 25px; border-top-right-radius: 25px 25px; border-bottom-left-radius: 25px 25px; border-bottom-right-radius: 25px 25px;"><center>UR SENTENCE</center>CODE CHATBOX</div>


4. preview dulu ! kalo jadik, baru save ! tak jadi, jgan save, nnti rosak blog korang (:



THANKS FOR READING!

4 Comments:

Syafirah Addawiyyah said...

jadi jadi . thanx aww :)

ShamintFreshmine said...

wow thanks a lot..jadi sesangat ..thanks BTW

najiea said...

THANKS (^_^)v

DreamGirl said...

Jadikk ! Thankss ! =)