WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

CARA PENJAGAAN MUKA FARAH :D

Views

WENGWENG 

Ada ke org nk bce entry nih ? -.- haha ! perasan je kau ni frh . buat entry merapu nih .
k baiklah. frh just nk share dgn korang mcm mne frh jaga muke frh -.- walaupon frh tau muke frh tak selembut muke korang . korang lagi cun . hihik :B



 JGN CMPUR TUALA !



DI sini bermaksod, korang jgn pernah sesekali guna tuala mandi yg korang da lap badan korang yg mashem2 tuh utk lap muke korang . Pastikan korang khas kan 1 towel utk mandi, n 1 towel utk cuci muka. lepas cuci muka, nak bagi kering, lap dgn towel muka. coz, kalau korang gune towel mandi, segala bakteria yg ada kt bdn korang yg mashem2 tuh akan melekat kat kulit korang n mybe kotoran2 tuh yg mnybabkan jerawat timbul atau sebagainye :)



  GUNAKAN PENCUCI MUKA YG SESUAI !



FRah saranka yg kulit muka senstif pakai nano white nih.. sbb nano white  dia takde bagi effect kat kulit kita mcm kbykan produk lain. dia cuma bersihkan je kulit kita. setakat yg frh tau, rmai yg pakai, kulit ok ja. takde tumbuh jerawat bagai, x tau la mcm korang kan . Make sure korang pilih produk yg sesuai ! kalau korang pakai 1 produk, then, 6pak mcm tumbuh jerawat , stop gune ! jgn la korang teruskan . nnti makin bertambah jerawat kat muke korang 9:





 ARAH URUTAN MEMBERSIHKAN MUKA





Kalau korang cuci muka, pastikan korang bersihkan muka dri dagu naik ke atas . jgn sesekali buat bertentangan pulak. sbb bile kita urut ke bawah, secara tidak langsong, lama kelamaan nanti, pipi kite akan jatuh. so, nampak tak cntik la kan ? :D sbb tuh kite cuci dri bawah ke atas. tujuannya utk menegangkan kulit muka dan menaikkan pipi kita agar tidak nampak jatuh . (:



  JERAWAT ? 



Farah kalau ada jerawat, frh guna bnde alah kat atas ni. memang berkesan ! kesan dia cepat gila. tak sampai 2 , 3 hari pon kadang2 da hilang . Kawan frh pun ada yg pakai n dia kata elok. cepat berkesan ! cube la korang . tapi frh tak jamin. kalau tak sesuai utk kulit, stop gune ! Farah takut nk gune oxy sebenarnye . sbb farah ada dgr cita org pakai oxy tuh, then, kulit dia jadi tambah teruk. mcm lebam2 ke hape jadinye -.- so, frh try ni, mmg berkesan ! ;D



*Itu je pon yg farah buat. frh takde la pakai moisturizer pelembab tuh semua . Just pencuci muka da cukup . hihik :D



THANKS FOR READING!

4 Comments:

fatin amalina husna said...

dulu ada tuala khas utk muka..tp dsbbkan mlas nak amek ksah tuala tu dah xdak..haha..

Cik Gadis Pink (Cik Pinky) said...

Beguna btol cara penjagaan by farah nih . Nk try lh . ;-)

P/s . Pimple Gel tuh awk beli kt mne ? Yg utk hilngkn jerawat ? ;-)

Sharina Abdullah said...

nice info. thanks for sharing eh :D

~ FaRaH izzAtY ~ said...

@Cik Gadis Pink (Cik Pinky)

pimple gel tuh boleh beli dkat guardia or wtson . memang ada jual :)