WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : LETAK IKLAN PERCUMA DLAM BLOG (2)

Views
HAI ! today , na buat tuto letak ikln free dalam blog.. sblom nih da pena buat da. tapi web tuh tukar pulakk deh.. da berubah wajah . so, susah sket .. jom tgok balek semula bgi yg baru nak daftar (:


1. TEKAN >> SINI


2. then , korang 6pak tak bndera malaysia kt hujung belah ats ? korang tekan situ, n tekan daftar akaun






3. korang isi details korang . then tekan DAFTAR




BILE KORANG DA DAFTAR, DYE AKAN HANTAR LINK KAT EMAIL KORANG. CHECK EMAIL KORANG (:  N TEKAN LINK YG DYE BAGI K



4. then, korang akan automatically LOG IN TEROS KAN ? kalo belom jugak, tgok gmbar bawah ni




5. then, da log in , korang tekan , bendera & IKLAN PERCUMA WIDGET



6. Then, dye akn klua mcm ni : korang pilih antara 3 kod . nak kotak dye jadi cmne tuh kan 

PILIH  1 CODE JE !


7. OPEN NEW TAB ,  DASHBORD >> DESIGN >> PAGE ELEMENTS >> ADD GADGET >> HTML JAVA SCRIPT

PASTE CODE TADI TUH (:

8. BILE KORANG VIEW BLOG KORANG, DYE AKAN JADI MCM NI : CONTOH :


DYE DA ADA KOTAK2 TUH KAN (:


9. Balek kepada page tadi, korang scroll ke bawah , jumpe nih


KOTAK 15 JAM TUH : korang buley tukat bpe jam korang nak letak utk 1 iklan

AYAT : korang buh la ayat korang k (:


10. then, tekan simpan (:  siap la ruang iklan percume korang (:


AWAK, KLIK UTK KITE 

THANKS FOR READING!

3 Comments:

dee ann said...

dah letak kotak2 banner tu, mcm mna nak advertise/letak link advertisement pula? tlg cek balik, web tu mcm dah tukar mcm dah berubah wajah lagi.. apa2 perkembangan, blh letak link tutorial link kat shoutbox sy tak? TQ..

dee ann said...

dear, sy dah cuba letak ads tapi ads tu tak masuk kat dlm kotak tu.. dia kat bhgn atas kotak.. kenapa erk?

~ FaRaH izzAtY ~ said...

@dee ann

kat bhgian atas kotak ? macam mane tuh ? erk, bole trgkan ? frh da try tgok ur blog tadi .
ok jeh (: nak letak kat mana , actually ?