WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : BOX WITH BACKGROUND

Views


salam :) arini frah ada tuto request lagi.. fuh,, penat..  bberape ari nih frah asik wt tuto je.. korang pon da bosan ek ? asik kua kat dashbord korang sal tuto .. -.-  arinih frah na teach korang cmne nak buat kotak mcm kat atas tuh mcm kt sidebar farah ..

Actually, kotak tuh, frah tatau cmne frah bley buat.. frah juz men je coding2, tetibe jadi mcm tuh.. haha.. so, korang  cube la dulu..  tak jamin bnde nih jadi ke tak.. kalo jadi  gtau farah eh (:


1. DASHBORD >> DESIGN >> PAGE ELEMENTS >> ADD GADGET>> HTML JAVA SCRIPT

2. COPY & PASTE CODE NIH :


<div style="background-image: url(&quot;URL BACKGROUND KORANG&quot;); border: 4px double rgb(255, 204, 204); height: 300px;  width: 220px;">
LETAK LA APE2 AYAT / TULISAN / GAMBAR/ APE2 JE LA YG KORANG NAK LETAK  <center><span style="font-weight: bold; color: rgb(204, 51, 204);"></span></center></center></div>


PINK : letak url background kotak tuh (:

HIJAU : adjust la tinggi kotak tuh

BIRU : lebar kotak tuh


3. save !

KALO NK LETAK FREE ONLINE USER >> SINI

KALO NAK LETAK GMBAR COMEL2 >> SINI



THANKS FOR READING!

3 Comments:

♥ aeryn ♥ said...

really thanks dear.. :)

RinaRuneSugoi said...

akak, camane nk post entri according to menu tab?????????

~ FaRaH izzAtY ~ said...

@RinaRuneSugoi

POST Entri according to menu tab ? mksodnye ? sorry. akk ta paham sgat :B