WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : SIDEBAR TITLE MACAM FARAH (:

Views

OKEYH (: dah lame frah ta buat tuto kan ? frah malas senanye.. tapi arini tetibe rajin nak buat coz ada tuto request  (:  

ni tuto khas utk sesape nk buat sidebar mcm frah.. frah ada bgi code kat page tuto farah, but yg tuh laen sket.. kalo nak betol2 mcm frah punye, mcm kat bwh ni, ikot coding yg frah bgi tau :D




1. DASHBORD >> DESIGN >> EDIT HTML >> TICK EXPAND WIDGET

2. CTRL + F search code ni :

h2 {


3. korang copy code bawah ni n PASTE bawah code h2 {

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
text-shadow: 2px 2px 3px #000000;
border:3px dashed #FF0066;
text-align:center;

HIJAU : tuh utk shadow tulisan korang .. bley tukar warna >> SINI

OREN : warne border , nak tukar >> SINI



4. then, lepas korang paste code atas ni, korang nampak tak code ni dekat belah bawah nye :

font: $(widget.title.font);color: $(widget.title.text.color);


5. kalo da jumpe, korang PASTE  code frah bagi ni kat bawah dye pulak

 text-transform:uppercase; 
    background:url('URL BACKGROUND')}


URL BACKGROUND : bley cari dekat PHOTOBUCKET



6. paham ke tak ? lastly, dye akan jadi mcm ni la :



h2 {
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
text-shadow: 2px 2px 3px #000000;
border:3px dashed #FF0066;
text-align:center;
  font: $(widget.title.font);
  color: $(widget.title.text.color);
    text-transform:uppercase; 
    background:url('URL BACKGROUND KORANG')}


7. PREVIEW dulu jadi ke tak, nnti rosaK blog korang.. da jadi, baru save !


# KALO tak paham, tnye farah (:

THANKS FOR READING!