WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TIPS : SUSUN ATUR WIDGET

Views



  RUANGAN SIDEBAR


- ruang sidebar korang , korang letak la belah kiri atau kanan.. jgan letak belah kiri n kanan.. then ,post korang akan terkepit kat tengah2 .. kalo ada 2 ruangan sidebar tuh, korang pndai2 la tukar dekat template designer tuh.. bley ubah sndiri nak kiri ke  , atau kanan (template tertentu sahaja )






  BUANG BENDA2 NI SUME :


- byk widget yg ta perlu ada dlm blog yg korang sumbat masok kan skali.. frah dulu pon tatau.. mse mule2 berblog, sume bnde nak msokkan dlm blog.. konon na bgy 6pak comell.. sbb geram tgok widget2 byk yg comel2 >.< kan .. tapi skunk, da berubah .. frah da buang segala bnde yg ta patot ada..so, hope korang bley delet bnde2 yg menyemak mcm kat bawah ni :










  IKLAN 

- kebnykan blog yg frah pegy , ada la jugak yg letak nufnag punye pbnde tah, siap ada status bagai .. tuh yg menyemak dekat bhagian bottom kanan .. da la besar gedabak. kadang2 sampai menghalang shoutbox .. nak tulis pon susah.. dan kalo jdi mcm tuh, frah mang teros tekan (X) .. so, sape yg ada , minte buang.. kerna ia mghalang bnde alah dlam blog kome tuh ! iklan letak je kat sidebar n , susun elok2 .. :)



   KOTAK FOLLOWER

- kotak tuh disarankan letak di tempat yg senang nak 6pak.. atau pon, button follow mesti letak kat tempat g senang nak 6pak.. tapayah la korang nak sorok2 tuh sume.. n, jgan la buang bnde alah sume smpe button follow pon takde.. nnti susah pulak org nak follow kan :D



  FLOATING BUTTON 

- utk yg gune floating button, image korang jgan la letak besar sangat -.-  n , jgan la letak kat dua2 belah kiri dan kanan, make sure korang letak floating button ni berkumpul.. kalo nak letak kiri, letak sume kat belah kiri,. kalo na letak kanan, letak sume kat belah kanan ..  jgan letak kiri dan kanan .. ada paham macha >? xD



# ituh je la setakat ni,.. otak da 'hang' na pk ape tah lagy, :)

THANKS FOR READING!

0 Comments: