WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : MP3 PLAYER BERWARNA

Views
aip :) arineyh frah bru discovered mcm mne na buat youtube player yg berwarna .. org len sume da tau .. frah ketingglan sket -.-'' haha .. lantakla  aslkan da reti skunk . . bnde neyh korang bley tukar la dgan wrne ape pon yg korang nak keyh ? pink ke, blue ke, green ke, pape la :)


1. pergi ke YOUTUBE , cri lagu yg korang na letak :)

2. amek url dye , then tukar , mcm neyh :




EXAMPLE :

http://www.youtube.com/watch?v=VFhqvz8ssJo

BIRU : korang delete bnde tuh 

HIJAU : korang tukar jadi tanda >> '/'


nnty dye akan jdi mcm neyh : 

 http://www.youtube.com/v/VFhqvz8ssJo



3. paham ? then,  korang copy code bawah neyh :

<object width="180" height="25"><param name="movie" value=" http://www.youtube.com/v/VFhqvz8ssJo?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&amp;color1=FF2DFF&amp;amp;color2=FF2DFF" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src=" http://www.youtube.com/v/VFhqvz8ssJo?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&amp;color1=FF2DFF&amp;amp;color2= FF2DFF" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="180" height="25"></embed></object>



MERAH : letak url lagu yg korang da ubah tadi

BIRU : lebar dan tinggi dye , korang bley tukar kalo nak, tanak, tape 

PIINK : korang tukar warne dye dgan wrne yg korang nak . code wrna ley refer kat >> SINI



4. paste code tuh , save ! siap :)

THANKS FOR READING!

2 Comments:

pyqa said...

thanks for the tuto :)

Syafiikaaa . said...

Tak jadi pun. Jadi lagu yang akak taruk tu je :( Dah letak dah link lagu yang saya nak, but still. Hmpm.