WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : LETAK IKLAN PERCUMA DALAM BLOG

Views


na letak ruang iklan free utk blog korang ? 


1. KLIK >> SINI

2. DA ? then , tekan daftar pulakk.. korng kene daftar dulu



3. then isi , tekan DAFTAR lagy skali :)



4. lepas tuh, da siap :) korang bukak email korang n confirmkan dgn cara : bukak link yg dye bgi kat korang tuh eyh :) 

5. da tekan link dorang bagi tuh, akan klua mcm neyh kan ? korang log in dgan nama samaran & kata laluan yg korang daftar tadi :)



6. lepas tuh, korang tekan IKLAN PERCUMA 5/10/15/24 JAM 



7. korang pilih antara 3 code tuh, korang paste la mcm biasa ..  pilih 1 code je tau !  
NEW TAB >> 
 DASHBORD >> DESIGN >> PAGE ELMENTS >> ADD GADGET >> HTML JAVA SCRIPT >> PASTE CODE TUH :)
(farah sarankan korang letak bnde neyh dekat bawah header atau kat bleh footer ) :)



8. da paste ? then, pergi balek ke page tadi tuh :) korang isikan bahgian tetapan & URUS IKLAN 

isi bahgian tuh eyh :) make sure klik simpan lepas isi dua2 tuh .. 



9. da simpan ? siap :) tuh ajep :) skunk da ada iklan free kat blog korang .. 






THANKS FOR READING!

5 Comments:

Anis Alyana said...

Kak Farah,camne nak daftar..tekan ape?

~ FaRaH izzAtY ~ said...

@Anis Alyana

tuh kat gambar kat ats tuh, cube tgok :) akk ada kotakkan 'DAFTAAR' tuh.. (: belah atas.. ce cari ..

Anis Skarz said...

Akak,x jumpe iklan 5/10/15 tu cari kat ne arh +_+

Wangi Selalu said...

skang gambarajah da len..tekan daftr lain da..klik sblah kiri atas dekat ngn gmba bendera kecik tu

ayong said...

semoga sukses selalu menyertaimu
di persembahkan dari toko online obat kuat dan kecantikan herballs.