WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : FREE ONLINE USERS

Views


arineyh frah na buat tuto mcm mne na tau berape org yg tengah ngintai blog kite :) bley ke tau ? bley.. korang kene buat tuto neyh .. ikot steps dye :) baru korang bley tau berpe org tgah ngintai blog korang keyh ? 




1. KLIK >> SINI

2. scroll ke bawah smpe jumpe SIGN UP 




3. dar ? then, korang isi la mklumat2 tuh :) REGISTER 



4. then., dya akan hanta confirmation email kat email korang.. korang kene bukak email korang n confirm kan k ? :) paham eyh ? then, kat email korang tuh, dya ada bagi link tau.. bukak link yg dorang bagi tuh ..

5.  then. da bukak link dorang bgi tuh, akan kua mcm neyh kan ? korang sign in kat belah atas tuh 




6. lepas tuh , tekan LINK CODES



7. suda ? lepas tuh, isi url blog korang kat dalam kotak tuh, tekan ADD



8. lepas tuh, dye akan klua mcm kat bawah neyh kan ? da ubah, bley tekan GENERATE CODE



KOTAK PINK : warne font korang
KOTAK HIJAU : perkataan yg korang nak letak 



9.  dye ada bagi code ? ada kan ? copy code yg dye bagi tuh , dalm kotak tuh eyh ?




10. da copy ? DASHBORD >> DESIGN >> PAGE ELEMNTS >> ADD GADGET >> HTML JAVA SCRIPT >> PASTE CODE TADI 


11. siap :) skunk korang bley tau berapa org yg sedang ngintai blog korang :) 

THANKS FOR READING!

0 Comments: