WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TIPS : CARA PAKAI EYELINER DENGAN BETUL

Views

Heyya , arineyh frah na share sket tntang mcm mne na pkai eyeliner dgan betul.. frah share ape yg frah tau je keyh .. n sikit2 frah share dri sesetgah site .


eyeliner yg slalu frah guna ialah :

- Eyeliner pensel




- Eyeliner stick


-eyeliner cair








CARA PAKAI EYELINER DGAN BETUL 

Kalau mata korang besar, melukis dari kelopak mata bahagian tengah.

Klau mata korang kecik pulak mulakan dari hujung mata









CARA PAKAI EYELINER PENSEL 







TIPS-TIPS



  make sure korang kalo pakai eyeliner cair , korang warnakan sket2 ( beransur-ansur) , jgan men letak dri hujung smpe ke hujung .. paham tak ? mksodnye, korang letak tuh betol2, dye kene letak secara sket2.. kalo tak , nnti comot ..tuh yg susah kalo pkai eyeliner cair






  kalo nak mata kelihatan lebih besar, korang letak dari bhagian hujung mata smpe tgah mata .. understand ? mcm ni :




PINK : korang pakai eyeliner sekitar tuh ,
OREN : korang letak warna yg terang sket .. exmple, wrna putih :)

kenekan dgan mascara sekali :) cun la mata korang nanti !






  pakai eyeliner yg waterproof utk yg tanak comot tuh.. waterproof pon cepat kering banding yg len .. frah gune eyeliner glimmersticks avon punye mcm gmbar kat ats tuh :) senang ! hrge pon kalo beli kt luar dlam rm 10 aje . 




  utk lebih cantik , korang pakai belah atas & bawah.. :D kalo pkai bwh je pon bley, atas je pon bley, tapi tak mmberi kesan sgat . kalo nak lawa, pkai atas bawah keyh ? :D




 kalo nk tnggalkan eyeliner tuh, korang bley beli kat guardian or watson or mne2 je la yg jual .. beli yg eye make up remover :) cari la tau .. 



 kalo nak lagi lawa , buat ekor mata xD haha .. frah taktau name dye ape :) mcm ni : bagi 6pak kesan dramatik sket 





* sorry :) just kongsi ape yg frah tau aje :) nak tau lebih lanjut, bley mintak tolong MR. GOOGLE :)

THANKS FOR READING!

6 Comments:

Rosalia said...

serious sy tak reti pakai eyeliner ni. hahah. tak pndi melawa

fiQ'Ra said...

thankss for sharing ;)

FatinCokelat ♥ said...

pena pakai y cair, siyesly hancossss. hahaha

missxiera said...

tips yg bagus...utk mata yg kecik mcm sy :)

n@n@ said...

hah .. eyeliner eyeliner .. nana tension nak pakai liquid eyeliner .. selama ni nana duk pakai eyeliner stick ngan gel eyeliner je .. baru baru ni saja lah beli liquid eyeliner .. first time pakai .. aaaahhh .. geram nya .. comot gler .. nana pakai nana start dari tengah mata .. tak jadi .. liquid eyeliner tu siap masuk dalam mata .. mata putih jadi itam .. pedih plak tu .. second time pun same .. aduish .. bile lah nana nak bejaya pakai liquid eyeliner ni .. ^___^ selama ni teringin sangat nak beli liquid eyeliner, dah dapat belli dah .. pakai plak tak reti .. sadis nya diri ini .. :'(

Princess Hippiey said...

selalu senget kalau pakai