WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

10 PERKARA PENTING DALAM BLOG KORANG

Views


hey blogger2 sekalian , arineyh frah nak beritau same korang 5 bnde / prkara penting yg patot ada/ tukar dalam blog korang .. baek korang bace, kalo tak, frah tumbok ! haha xD joke 




 SHOUTBOX


- wahai manusia2 sekalian, sile lah letak shoutbox dlam blog korang ! shoutbox pnting utk org yg singgah kt blog korang nak tingglkan jejak .. bnde neyh mmg penting.. kot org nak tngglkan jejak lpas singgah, nak tinggalkn link utk join cntest ke , hape ke, kan susah tuh . bgi blogger bru, jgan takot nak letak shoutbox.. maybe korang takot nnti tade sape nak  tngglkan jejak kt shoutbox tuh kan? hiraukan sume tuh.. shoutbox mmg penting dalam blog.. sume blog msti ada shoutbox !




  BUTTON FOLLOW


- cek, blog awak ada button follow tak ? ce cek, ce cek, kalo ada , bgoslar.. make sure button follow korang tuh kelihatan jelas, terang bnderang dan senang org nak cari .. baru la org bley follow.. neyh tak, ada sesetngah blog, da lar tak letak widget follower tuh, navbar pon takde , button follow pon lagy la takde -.- mcm mane org nak follow , kalo takde button follow .. bgi button follow yg tersembunyi / ssah org nak cari tuh, tukar la .. jgan la tak letak, sbb tkot blog jadi burok -.-  aiyo.. korang neyh,. ada jugak yg tak letak, coz na bagi blog 6pak kemas.. tanak 6pak semak .. alasan yg tak masok akal same skali -.-




 ALERT MESSAGE


- alert message yg bile bukak blog tuh, dia akan kua hape bnde tah bagai dia tulis .. frah rase bnde tuh tapayah kot.. ta penting.. lagy mnmbah kan keserabutan ada lar.. frah mmg tak suke pegy blog org yg ade alert message neyh .. sebab ? bile bukak, da la lmbat loading, pastuh kua lagy aler message .. then, bile bukak  na bce old post dye, kua lagy bnde alah tuh.. haiyo..




  MP3/ GRATISAN MUSIK


- Barang sesiapa yg mnggunkan widget gratisan musik  ( muzik yg taley nk stopkan lagunye tuh ) sile BUANG ! minta buang dgan segera atau mnggntikan nye dengan mp3 player yg bley stop kan lagunye.. bagi senang org na bace blog korang dgan hati yg tenang -.- neyh tak, bile bukk na bce entry je, DUMDDAMDUMDAM bunyi lagunye.. mao pekak telinge.. then, bile nak stop kan lagu, ta boley .. saba aje la..  teros tekan exit .. padan muke !






  DISABLE RIGHT CLICK


- neyh khas bagy blog yg buat tuto atau sebagainye..  bgy blog nyg buat  tuto, tak perlu la nak disable right click tuh,. konon tanak bagy org copy kan ? yes, iknow.. tapi tak ke susah org nak ikot tuto korang, na copy code korang bile korang disable right click ?  susah kan ? nnty bile org buat tuto, mlas da org nak gune tuto korang sbb taley copy code2 tuh sume ..




  ARCHIVES


- archives msti ada dlm blog.. sbb senang la org nak bace older  posts korang kan ? neyh tak , na bgy blog 6pak kemas, sume bnde alah korang pegy  buang .. haish.. apela .. 




 IKLAN 


- okeyh.. kebanyakan blog / hampir sume blog msty ada iklan kan ? nuffnag la, adverlets la, ape la.. bley la.. cume make sure iklan korang tuh , ta halang isi kndungan blog korang .. jgan bagi ikln tuh halang entry korang / shoutbox korang atau pape je la yg ada dalm blog korang eyh :)






 AUTOMATIC NEW TAB 


- neyh ta berape penting kot, tapi bgy farah penting la jugak .. bile org tekan link dalam blog korang,, automatic dye akan kua tab baru .. kalo korang ta buat bnde alah ni, bile org tekan pape link je , tros ke link tuh .. cmne org na tgok blog korang lame2 kan ?  * btol ke frah ckp neyh ? (ta reti nak explain ) xD 






  ABOUT ME 


- neyh ta berape penting kot, ikot korang la ,, tapi neyh bagy senang org nak kenal korang .. letak la kat sidebar korang, serba sedikit pasal diri korang .. letak gmbar skali lagy bgos.. kalo tanak letak gmbar , pon takpe.. letak la info sket2 pasal diri korang , mcam nama , umur n sebgainye la yg penting..  






  COMMENT POP UP WINDOW


- make sure komen korang , buat pop up window.. bagy senang org nak komen , tau tau ? frah mang mlas betol nak komen kalo org tuh ta buat yg pop up window tuh... N 1 more, tapayah la letak verification code tuh.. ta penting pon.. lagy ssah org nak komen ada lar.. lagy2 buat org yg mlas cm frah neyh, mlas na tulis verification code tuh..   so, make sure , komen korang , korang buat yg pop up window tuh eyh :)  
THANKS FOR READING!

2 Comments:

Si BuDaK KaChAk said...

alamak...butang follower takde kot...camne nak wat ek???ade tutorial x??

Rosalia said...

hahha.good2:D