WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : SCM MUSIC PLAYER

Views

arineyh frah na buat tuto na buat scm music player mcm kat ats neyh :) 6pak tak ? 6pak tak ? tak 6pak pon, buat2 6pak aje la eyh ..  bnde neyh korang ley letak bape byk lagu yg korang nak.. byk2 lagu pun buley.. na letak kat bhgian ats or bwh blog pun boley..

1. KLIK >> SINI

2. korang pilih wrne ape yg korang nak keyh :



3. then, tekan edit playlist pulak .. kat bhgian ats tuh .. then, letak url lagu yg korang nak .. amek dri youtube keyh url nyer ..

example:





paham tak ? kalo na letak byk2 lagu lagy, bley letak url dye mcm tuh .. letak 1 lagu pon  buley :)



4.  then, tekan configure sttings.. ubah ikot yg korang nak la eyh :)




AUTOPLAY: kalo tanak autoplay, bley tukar jadi no keyh :)

PLACEMENT OF THE PLAYER : korang nak letak kat bhgin ats or bwh blog .. ley pilih :)


da siap, tekan DONE!


5. copy code yg dye bagi tuh :



6. DASHBORD >> DESIGN >> PAGE ELEMENTS >> ADD GADGET>> HTML JAVA SCRIPT

7. paste code tuh n save ! siap la :)










THANKS FOR READING!

0 Comments: