WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : LETAK LIKE FANPAGE BUTTON DI ENTRI

Views
okayh, arineyh farah bru dpat buat bnde alah neyh  walau sekian lame da ku korek2 cm ne nak buat .. haish -.- *lmbab sket.. walaopon org len da maju , n da tau cne na buat .. haiyoo.. tapela .. neyh frah kongsi je buat sesiape yg na buat like button tuh keyh :) 






KHAS UNTUK LIKE FANPAGE AJE EYH !!

KORANG KENE ADA FANPAGE DULU , BRU LEY BUAT :)



1. KORANG KLIK >> SINI

2. korang isi neyh mcm kat bwah neyh :



amek ha !!gedabak ! kalo ta 6pak jugak, tatau la .. haha xD

URL :  korang letak url fanpage korang .. exmple , frah punye page  http://www.facebook.com/farahpunyestorymory

SEND BUTTON : korang UNMARK  kan dye :)


3. yg len, bia jep eyh .. then , last skali , tekan GET CODE !!

4. die akan kua mcm neyh kan ? make sure korang tekan iframe keyh ? copy code i frame tuh :)




5. DASHBORD >> DESIGN >> EDIT HTML >> TICK EXPAND WIDGET 

6. CTRL dgan F (CTRL +F) serentak !  search code neyh :  

data:post.body


7. paste code iframe tadi di BAWAH code yg korang search neyh :)

8. preview dulu, kalo jadi, bru save keyh :) kalo ada error, make sure check n try lagy skali






THANKS FOR READING!

1 Comments:

Anis Skarz said...

Yeah,dah boleh! Thanks kak