WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TUTORIAL : LETAK FACEBOOK LIKE BOX

Views
salam :)  ari baru, tuto baru .. skunk neyh mang mlas na buat post.. so, buat tuto je la .. arineyh frah na teach korang buat like box dekat sidebar .. :)  mcm neyh :





1. klik >> SINI

2. korang isi kotak tuh mcm kat bawah neyh eyh :) CONTOH :




FACEBOOK PAGE URL : korang letak link page korang tuh 

WIDTH : tukar eyh ! jadi 230  , kalo tanak, korang bley ubah ikot yg korang nak la

yg len, buat mcm frah ajep k :)


3. tekan GET CODE !  korang pilih code IFRAME .. copy code tuh :)



4. DASHBORD >> DESIGN >> PAGE ELEMENTS >> ADD GADGET >> HTML JAVA SCRIPT

5. paste code tadi 

6. SAVE !! siap suda :)



THANKS FOR READING!

3 Comments:

Cik Anne Ally said...

hiii n again :)

dah buat cara farah buat box tu tapi nape tak bole yer...die akan kua yg mcm ni..

Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in.


tq

~ FaRaH izzAtY ~ said...

@Cik Anne Ally

HI (:
Cube buat semula lagi sekali,
make sure masa amek code tuh, copy code 'IFRAME' . jgn copy code HTML5 tuh .

Cik Anne Ally said...

huhuhu dah buat tapi still failed..takpe2..mungkin lain kali..btw blog u banyak membantu..tq a lot.. (: