WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TIPS TINGKATKAN FOLLOWER

Views
 


arineyh mang byk mood nk mengapdate.. yelar, bukan ley slalu nk updte blog time neyh kan :) okayh, tips neyh khas utk new blogger..  yg da veteran2 tuh mesty da tau lme kan ? kan ? frah bgy yg basic2 jek.. yg mybe slalu korang bace dri mne2 blog.. 


BLOGWALKING

- PENTING NYAH !! kalo korang tak bw, mne org nk tau blog korang .. rajen2 kan dri anda walking slalu ke blog2 mereka2 yg laen :) kalo bley , follow skali dorang.. jgan la sombong2..  mybe dorang akan follow korang balek kep, mane tau kan .. :D


  JOIN SEGMEN

- slalunye kt blog rmai org buat segmen kan ? so, korang join la.. dri segmen tuh, org akn terjah blog korang .. then, bermulalah sesi kenal mngenal n follow mollow


ENTRY YG MENARIK

- korang buat entry yg bley mnrik blogger len tok bace .. for example, entry frah neyh (erk ,, mnrik kep ? prasan jek :p ) then, SILA AMBIL PERHATIAN ! , jgan tulis sume entry korang psal balak korang kep, psal mng loteri , bgai..  skali-skala takpe.. jgan sume suda.. sbb, nnty org meluat na bace tauk ? 


EXCHANGE BANNER

- kalo korang rajin walking, korang akan 6pak sesetngah blog ada exchange banner , korang exchange la banner korang yek  same tuan blog tersebot


  ADAKAN CONTEST / GIVEAWAY


 - okayh, bgy yg berkemmpuan, korang buatla contest n ajak la rmai2 msok.. contest yg best tau ! jika korang berkemampuan la.. coz , farah pon bile buat contest, follower naik mendadak.. alhamdulillah... ce korang buat, ce korang buat


PERISIAN BLOG

- perisian blog bukan shje dri tajuk entry, rupa blog.. tapi, titikberatkan jugak FONTS korang.. (da 10 kali kot frah asik kutok fonts org )  fonts korang letak la yg mudah dibaca.. bukan utk melawa.. please la.. org nk bace entry korang.. buka nk tgok fonts tuh lawa ke tak ..


  TUTORIAL

- buat new blogger, korang bley la letak tuto kt blog korang.. tak tau ? korang ley amek tuto org.. TAPI ! kene letak credits to ::  kalo korang tak letak, korang copy jek, org bley cam tau korang amek dri sape.. jgan kene serang dgan tuan blog sebenar pulakk nnty.. tadi frah ada bw, frah jumpe 1 blog yg tiru tuto n header mcm dekat blog sys ***** .. 'SEJIBIK' deyh.. cume dye tukar name.. aiyoo.. tolonglah, jgan berbuat sedemikian ..  ta baek oooo ~ 



~ITU AJELA  SETAKAT YG FARAH TAU ~

psss.. pss.. tadikan , mse tgah bw follower frah kan, farah jumpe  blogger neyh, muke dye same mcam muke MESUT OZIL + AMAR BAHARIN (pakwe2 kite ) , hensem bhai.. ! awak, awak, frah nk ckap, muke awak mmg hensem sngat smpe frah cair .. aiyoookkk :p

THANKS FOR READING!

1 Comments:

Daxx Baexx said...

Okey , Thanks .Akak follow Ain yep :>