WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

RAMBUT LELAKI & PERSONALITI

Views
Setiap lelaki di muka bumi ini pasti tidak akan terlepas dari menggayakan rambut atau menyikat rambut melainkan mereka itu botak atau tidak waras. Tahukah korang bahawa keperibadian seseorang lelaki itu dapat dibaca dengan meneliti gaya rambutnya. Ini bukan temberang semata-mata.. Kajian psikologi juga membuktikan yang kita dapat membaca personaliti atau perangai seseorang itu melalui bahasa tubuh, ekspresi wajah, tentangan mata, jabatan tangan dan objek serta penampilan. Gaya rambut juga merupakan objek dan penampilan yang dapat mengungkap keperibadian msing2.. :)

 


PENDEK & KEMAS
Lelaki yang berambut pendek dikategorikan sebagai seorang yang rajin, aktif, boleh diharap dan bekerja keras. 
 ( comel kan ? kan ? pkwe farah neyh :p )


LURUS
Berotak geliga, sentiasa gembira, bergaya, kuat cemburu dan pandai menguruskan sesuatu tanpa memerlukan pertolongan..


SELALU TUKAR GAYA RAMBUT
Seorang lelaki yang adventurous dan memerlukan dorongan serta seorang yang berkreativiti tinggi. Mudah menyesuaikan diri dengan persekitaran.


PUNK
Gaya ini sering digayakan oleh remaja akhir zaman.. Mereka yang berambut sebegini tidak suka mengikut peraturan dan suka memberontak. Suka diberi perhatian, sukakan kebebasan dan pandai berlawak.
 
( menakotkan jek -.-'' mcm kene kejutan elektrik )

KERINTING & TEBAL
Orang berambut sebegini tidak begitu bijak, degil, kuat cemburu tetapi romantik. Ada ramai kawan dan tidak suka termenung tetapi susah menyelesaikan masalah diri sendiri.

KERINTING LIKE NEGRO xD
Agak bijak dan ego.. Kuat cemburu tetapi romantik, suka memilih dan mudah mengamuk apabila tidak dapat menyelesaikan masalah.

 
( erk ? ta berat ke kepala rambut mcm neyh ?)IKAL MAYANG
Mereka yang berambut sebegini sering berfikir panjang sebelum melakukan sesuatu dan berfikiran terbuka. Banyak kawan dan mudah memaafkan orang yang melakukan kesilapan.


RAMBUT PERANG
neyh perang natural eyh .. bukan yg dok kale2 tuh :p.. Kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, suka bersosial dan bijak melarikan diri dari masalah…. :p


KUSUT MASAI
org yg tak sikat rmbut la mksodnye .. Sangat bijak orangnya! Pandai menguruskan sesuatu tanpa pertolongan orang lain. Tapi mereka ini seorang yang garang dan susah memaafkan orang lain..THANKS FOR READING!

0 Comments: