WELCOME THERE !! THANKS 4 VISITING !! YOU'RE NOW IN MY WORLD :) WILL HIT U BACK :D MY BLOG , MY RULES !

TIPS MENJAGA KESIHATAN KULIT

Views
wahwahwah~ bpe ari da tidak updte blog .. hehe.. bz la katekan -.-'' bukn bz blaja, tpi bz maen2.. hehe.. oklah .. da tade bnde nk cite, so, kite menggedik nk updte jugak.. so, updte la bnde neyh .. kalo nak tau, bce la,, kalo tanak , tape.. ta kesah pon :p neyh dpt dri fb mne tah.. so, kalo tak betol tuh, jgan slhkan kite pulakk yer.. ^.^




Kalau nak cepat mencerahkan kulit supaya kelihatan segar and sihat, minumlah sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari! Minum cukup air aje! 
Senang je kan? : )


Korang tau tak telefon bimbit blh jadi punca jerawat! Kalau kita sentuh kulit kita dgn sebarang      permukaan yg ade sisa kulit atau sebum, ia blh menyumbat 
liang roma kita & menyebabkan jerawat!

Jangan lupa membersihkan cermin mata hitam atau cermin mata anda. Ia munkin mempunyai sisa kulit atau minyak yang boleh menyumbat liang roma and menyebabkan jerawat 
di bahagian mata and hidung.


Kalau pakai cantik-cantik, jangan lupa menanggalkan mekap sebelum tido. Cuci rambut anda dan jika boleh, pastikan it tidak menyentuh muka anda. 
Ini adalah untuk mengelakkan kotoran dan minyak menyumbat liang 
roma anda dan mengurangkan kemungkinan menumbuh jerawat.

Bintik hitam sungguh menjijikkan! Tetapi mencegahnya agak senang. Jika kulit anda tidak bersih, lebih kotoran akan tertarik padanya. Maka, bintik kuning-hitam akan bertukar menjadi hitam, keras dan susah untuk dipetik. Jadi, gunalah T3
untuk mengelakkan masalah ini. :) hehe.. farah slalu gune T3 elok jek.. kalo korang, tatau la.

Rasa geram kan bila lihat jerawat besar? Memang rasa nak sangat memicitnya. Tetapi JANGAN! Memicit jerawat boleh menolak infeksi dengan lebih medalam kulit anda. Ini akan menyebabkan kemerahan, kebengkakkan dan parut-parut! Kesimpulannya? Jangan picit! Nanti menyesal! wawawa~

Kalau nak pakai cantik-cantik gi mana mana, jangan lupa menanggalkan mekap sebelum tido! Kalau pakai krim rambut, cuci la rambut. Nanti tumbuh jerawat, menyesal pulak! ;)

Dalam negara tropika macam M’sia ni, matahari terik boleh mengakibatkan kulit yang lebih gelap. Kalau nak kulit cerah, apa kata anda cuba Whitening Face Wash?^^

Frust tak tentang kesan-kesan jerawat? Anda boleh cuba bahan yang mengandungi Natural-B-Glucan dan Zinc PCA yang boleh mencerahkan bekas jerawat.



THANKS FOR READING!

0 Comments: